Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STATEN HAR EN PLAN FÖR DIG

 

Människorna är blott kuggar i ett väloljat samhällsmaskineri. För att maskineriet ska funka så måste människorna anpassa sig till och acceptera varandras godtycke, förställning och svek. Vrede kan aldrig vara tillåten i i vårt vuxna och friska samhälle. Annars kan det bums på momangen bli hämtning av polis till det fashionabla och underbara MENTALSJUKHUSET LYCKORIKE utanför stan med elchocker, kallbad och tvångsinjektioner HIBERNAL som straff för att man har varit en så individualistisk, asocial och dum kugge i det fantastiska samhällsmaskineriet som endast vill att alla medborgarna ska känna sig lugna, glada och trygga utan något självständigt tänkande. På MENTALSJUKHUSET är alla patienterna ödmjuka, tacksamma och lyckliga över att bli straffade så att de kan bli kuggar som fungerar igen allt i samklang med den perfekta samhällsmoralen som politikerna och socialnämnden har bestämt. Som vilsna zombies flanerar patienterna ute i skogen på väg mot ingenstans, kommandes från ingenstans. Doktor Snygg är konstant ganska berusad av alkohol. Han har stängt in barn i sin källare och alla älskar och högaktar honom. MENTALSJUKHUSET är en mysig idyll, en alternativ liten värld för de svaga, fega och patetiska medborgarna som inte har haft duktiga föräldrar som har kunnat ge dom en sund militärisk uppfostran i enlighet med STATENS PLANER. Vad härligt det är att vara människa. Se vad snälla alla patienterna har blivit. 




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 54 gånger
Publicerad 2023-01-26 17:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP