Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På träbänken vid floden

Ah, vad solskenet gör oss gott

där satte jag mig på bänken

lade min svarta fleecefilt 

under ändan

Såg hur solen lekte

med sjöfåglarnas liv

hur ljuser dallrade i flodvattnet

Tog fram thétermos och mitt hembakta bröd

Hade det skönt

En spontan man kommer förbi

säger med anda: Vad mysigt du har det!

---Sätt dig ner här bredvid! (säger jag)

---Nej, jag hinner inte nu!  (svarar han)

Okej, kände jag...han var i alla fall frimodig...

 

Bohemen vid floden




Fri vers (Prosapoesi) av bohemen VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-01-27 13:36



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
efter vintern ger oss solskenet både värme och frimodighet!
2023-01-27
  > Nästa text
< Föregående

bohemen
bohemen VIP