Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur Skepnader


Skuggfigurer

Det handlar inte om oss

Vi skuggfigurer som lever

Ute i periferin

Men bearbetning av vår

Existens och tillvaro sker

Som om det är vi

Som är tillvarons centrum

Vi hör av oss en gång om året

Och meddelar att det är bara bra

Sedan ligger de på oss

Varje timme och varje dag

År ut och år in som en del säger

Och försöker få oss

Att begå misstag

Med maktutövning

Och elakt påhittat förtal

När det påstås att vi

Inte motsvarar några

Höga förväntningar 

Och höga ambitioner

För att sedan påstå

Att vi inget klarar av

Och att vi bara skyller ifrån oss

Men vi hör ändå av oss

En gång om året

Och meddelar

att det bara är bra

 

Taleptox Skrev

Den 20230128

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 52 gånger
Publicerad 2023-01-29 07:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP