Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur värme stiger ord

Tomrum,
Ginungagap,
där inte ens smärtan
checkat in

fyller dig
under en cityvandring
där en svullen måne
drar blicken till sig

likt ett blekvitt hål
i det klarblå
firmamentet

människor
i alla riktningar
småhuttrande
under februaris
allra första
himmel

så pressas
plötsligt
ditt tomrum av
gas och stoft
samman,
förtätas:

nybildad sol
blixtrande fotoner
ljus som färdas

Som ett mångfärgat
turisttåg
rullar orden ut

genom medvetandets
hemliga gränder
och återvändsgränder
















Fri vers av H. Falkengrap
Läst 101 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-02-01 20:13



Bookmark and Share


  Stisse
Blir så glad av att läsa din text. Härligt bildspråk som flyter på så fint. Titeln är lysande. Härligt när orden "stiger ut ur värmen".
2023-02-04
  > Nästa text
< Föregående

H. Falkengrap
H. Falkengrap

Senast publicerade
Bp
Ur värme stiger ord
* Se alla