Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


att

att flyga iväg på sköra nya vingar
att vandra där vattnet möter land
att börja vid det långa slutet
att lära känna okända medmänniskor
att känna havsdoften blandas med sand mellan tårna
/
genom näsan vindlingar
genom ögats iris
genom munnens smakmöjligheter
genom saltet in i porerna
/
att känna livsandarna gå ner i spagat
att glädjen spritter runt som värsta karusellen
att ha kraft – känslan att orka bära ett fyravåningars hus på lillfingret
att hoppa upp på livet möjligheter utan att sjunka
/
genom glädje och sorg berikas med tiden
genom kärlek mildras och mjukna
genom att älska de kära de viktiga
genom livsresans olika sidospår klokare och kreativ
genom vardagens malande äldre och klenare
/
att ha skapat liv dikter smycken målningar och mat till de kära
att ha livet i behåll utan att behöva kraschlanda ännu en gång
att äta lyxmat med potatis en vanlig grå tisdag i februari
att mellan varven var ett lite strålande stoftkorn i alltet
att ha kärlek, tacksamhet och tillit som ledljus




Fri vers (Fri form) av Petita Onne
Läst 49 gånger
Publicerad 2023-02-10 21:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petita Onne