Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pronto!


Dödsängeln far i fordonet Syn för Sägen,
är klartänkt och kall och allestädes belägen,
är var och en bevågen,
kan inte slås ur hågen

Hos Dödsängeln slutar allmänna vägen,
för den soffsittarlate och den som är trägen,
för kompositören med sin ters,
liksom för den som sjunger sin sista vers,
ty pank eller rik,
destinationen är ett lik

Ja, visst blir man trött på det mesta,
helt utled på att glamma och festa,
på att låta sig väl smaka,
på frilla och på maka,
på himlarnas tordön,
på regnet som står som spön,
på gamla förvirrade vänner,
på nästan alla man känner,
på hyresrummet och villan,
på Elvis och självaste Dylan,
på pensionen och bankens konto,
på The Lone Ranger och Tonto,
lika så gott att dö pronto




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 59 gånger
Publicerad 2023-02-11 18:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP