Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


FÖRGÄNGELSENS PALATS

Jorden är en guldgruva
för dem som köpt allt
de har,
och när guldådern lokal-
iserats det grävs djupare
och djupare tills jorden
urholkats så mycket att
den rasar samman över
guldletarna.

Likt ett urgröpt kranium
moder jord sig vorden av
människors girighet
uttömma henne på all sin
näring för att fylla sin egen
tomhet med mineralers värde,
vars betydelse som murbruk
av jordens fästen,
gjorts till leksak
i förgängelsens palats.

Så efter att kranium på
kranium kompenserat
förlustmaterialet att i
underjordiska katakomber
uppfylla förlusten
bära jordens takvalv
med människoskallars offer,
rymdens arkeologer
får något att undra över
vad för slags virus
som ödelagt dess planet
på allt liv.

-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 81 gånger
Publicerad 2023-02-12 01:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP