Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett nytt bud ger jag er: Ni skall älska varandra

 

Söndagarnas utdragna
provocerande meningslöshet.
Man vill slå sönder någonting.
Fåglarna sitter och stirrar
apatiskt i skogen.
En flock skräckslagna barn
vågar inte vara ute.
Televisionens sövande brus.
Pappa sitter euforisk och
sover med öppna ögon.
En bipolärt manisk
sportkommentator tror
att han äger Sverige.
Intorkade medelålders
singelmän som inte har
intresse för något ligger
i soffan tittandes på
skidskytte och undrar
när livet ska börja.
Det är för bedrövligt att vara
tvungen att vara människa
men ibland glimtar glädjen till
trots att många idag lever
under existensminimum.
Politikerna som älskar att höra
sig själva prata.
Jag älskar att tala med träden.
De ljuger åtminstone inte.
Nej det är hemskt att leva.
Det är ett pinsamt straff.
Men det är Beck ikväll med
en massa våld och
våld det avgudar man.
Söndagarnas utdragna
provocerande meningslöshet.
Man vill slå sönder någonting.
Fåglarna sitter och stirrar
apatiskt i skogen.
Ingenting händer och det
riktigt kryper i kroppen
av en hunger efter närhet,
ömhet och 6 kalla öl.
Döden kommer närmare
för varje dag som går
och det är en härlig tröst.
Ett nytt bud ger jag er:
Ni skall älska varandra.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 47 gånger
Publicerad 2023-02-12 18:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP