Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hymn till nitton nitti

Skymningen tjocknar
över Butcher Hill,
och betongblocken
blånar i oljuset
av skärmars sken,
här är allt precis
som förr
utom lekplatsen,
den blev raderad
kvar är fantombilderna
av morsan, sittandes
mot förrådsväggen
hon har dragit ut mig
från Commodoren
för en smula sol
Ghouls'n'Ghosts var nytt,
och soundtracket
genialiskt på sitt sätt
Tim Follins flöjter
ekar fortfarande
mellan tällerna,
men om jag kunde
reboota mig tillbaka
till mitt nitton nitti
skulle jag då radera
alla tomma rader
blanka timmar,
hjärntirader
skulle jag fylla dem
med nonsens
av en annan sort,
skulle jag ha blivit
bättre profilerad,
produktplacerad
fått alla hålen fyllda
utav mening,
och skulle jag idag
då ens ha plats
i mitt sinne
för en lekplats,
helt raderad




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-02-21 19:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Läsningen i sig var en spännande resa som väckte känslor men så när jag kom till "... och skulle jag idag då ens ha plats i mitt sinne för en lekplats, helt raderad" blev jag rörd till tårar. Gripande text i sin helhet. Jag läser in ett djup i den i allt som inte skrivs om vad som hänt mellan då och nu.
2023-02-24

  Respons VIP
Specifika detaljer, musikaliska referenser och utraderade platser i en existentiell text skapar närvaro och perspektiv.
2023-02-22

  kriya
jag tänker att man blivit avbruten, och utdragen i ljuset på olika sätt under tidsresan och då man antagligen behövde det för växten. men den där känslan av att endast få falla in i sin egna värld och hänge sig fullkomligt och stänga ute är så underbar men kan hända din text vill berätta något annat.
2023-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP