Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kent har en aura över hela sin person, som en sorts finmaskig pondus ungefär. En så kallad Kent-aura. Det är kul att ersätta ord med ett annat i litet olika fabulerande meningar och jag har begått handlingen redan förut.


Kentaur'an






Jag tyckte mig se hur ett moln på himlen efter en liten stund påminde mig om bilden av en kentaur.

Vägen till arbetet är lång och svår när det har snöat och vägen blivit hal och full av slirigt bråte. Men en kentaur kom till min hjälp, eftersom den hade arbetat i skogen med att dra timmer.

Det var litet snårigt att ta en genväg över ängarna och längs vattenbrynet, men som tur var betade några hästar i närheten och i deras närhet fanns även en och annan kentaur.

När en själv inte vet precis hur vädret skall bli för att det kan börja regna eller dröja en stund medan det mest blåser, då kommer en kentaur väl till pass.

Patricia spelade på sin kentaur igår och det lät ungefär som ett slags blåsinstrument med vackra slingor o en drillande ton.

Eftersom Henry är vegetarian och inte äter med en kentaur, så kan det hända att han tar en grönkålssoppa med hårt bröd istället.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 47 gånger
Publicerad 2023-02-16 14:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP