Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Möte i vildmarken

Det var en gång en man som bodde i en stuga nära fjällen och skogen. Skogen var liten men han trivdes ändå. Mannen hette Arvid. Han var något längre än normallång, hade långt lockigt brunt hår, grågröna ögon och var lite rund. Bara lite rund på vissa ställen.
Denna morgon skulle Arvid ta ett dopp i en sjö som låg en kilometer bort från hans hem.
Arvid packade badkläder i fall att någon annan skulle vara där, handduk och lite matsäck samt vatten.
Han låste dörren till huset. Därefter följde han stigen mot sjön. Det var en vacker sjö med klart grönaktigt vatten. Sjön hette Enslingen. Runt sjön var gräsmark och skog. Mestadels gran. Men också andra träd.
Medan Arvid gick där på stigen genom skogen så tänkte han att han hade det bra. En dag skulle livet som det var nu ta slut. I världen fanns mycket faror. Vart skulle ödet leda honom?
Fåglar sjöng i skogen. Himlen var klarblå ovanför. Han kunde se några vita blommor på marken.
Naturen är vacker tänkte Arvid.
När han närmade sig sjön öppnade sig landskapet. Det växte gräs åt båda sidor.
Plötsligt fick Arvid se något på andra sidan sjön. Han stannade och stod blickstilla. En stor älgtjur stod och drack av sjöns vatten. Det var en storslagen upplevelse.
Det gick en stund.
Därefter slutade älgen att dricka. Lyfte på huvud med krona. Och tittade på Arvid. Ett ögonblick såg de in i varandras ögon. Sedan vände älgen. Och sprang tillbaka in i skogen. Arvid hörde hur det rasslade och brakade.
Lite senare stod Arvid naken på stranden. Vinden rörde vid hans kropp. Och solen värmde den.
Så klev han i vattnet. Det var lite kyligt. Han gick tills han stod med vatten upp till midjan. Därefter kastade han sig försiktigt så att bara huvudet stack upp. Och började simma.
Efter att han hade doppat sig återvände han till stranden, torkade sig med handduken och klädde på sig kläderna. Sedan satte han sig på ett medhavt sittunderlägg. Och åt av matsäcken. Äpple, en dubbelmacka med fett och ost, några aprikoser och citrongräste ur en termos.
Arvid njöt i solen.
Så småningom bestämde han sig för att återvända hem. Han packade sina saker. Gick samma väg tillbaka.
Efter att han gått ett stycke mötte han en kvinna. Hon var lagom lång, hade något runda former och långt svart hår. Arvid såg att hon var vacker. I alla fall tyckte han det.
Hej sade Arvid.
Båda stannade.
Hej sade kvinnan.
Trevligt att möta någon sade Arvid. Det händer sällan här.
Tack detsamma sade kvinnan.
De presenterade sig för varandra. Kvinnan hette Anna.
Arvid berättade om upplevelsen med älgen. Anna uttryckte sitt gillande.
Arvid sade också att han badat.
Det ska jag också göra sade Anna.
Har du lust att kramas frågade Arvid.
Ja sade Anna.
De kramade varandra. Länge.
Därefter skiljdes de åt. Arvid gick hem. Anna gick till sjön.







Prosa (Novell) av Antin
Läst 94 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-02-18 10:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Antin