Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Att förlora medvetet är en konst. Jag har försökt att göra det medvetet. Men jag förlorar i alla fall mot försök att förlora, eftersom 'vinnarinstinkten' är minst sagt en som seg historia att söka 'övervinna'.


Konsten att förlora, är förstås att träna på saken






Redan innan någon ens hunnit fråga
'Retas du med mig?'
Har jag hunnit svara,
'Ja, det gör jag'.

För jag vill vara först åtminstone i den tävlingen.
I andra tävlingar brukar jag försöka
'erövra sista platsen'.

Enklast är förstås i tävlingar
med bara två personer i startfältet.
Jag kom på hur,
när jag såg en barnsligt rolig film.

Jag tror att det var andra delen av
'Tillbaka till Framtiden',
du vet den där filmen
som är del två i en trilogi.

Du vet den där scenen när två bilar skall tävla i
'vem som blir först'
när trafikljuset slår om från rött till grönt.
Jag skulle göra precis som Michael där, fega ur.



(Om Bilden.
Vägen är fotad med själv'isk digitalkamera,
några mil utanför metropolen Katrineholm)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 33 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-02-18 06:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP