Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det ena brukar kunna 'ge det andra'. Först, för någon timma sedan, fick jag för mig att byta ut bokstaven 'N' i 'Nigeria' mot 'S' som i 'Victorys best'. Sedan tänkte jag att alla goda ting bör vara tre, så jag hittade raskt på två till... Här ä de...


Påfund du kanske aldrig hört talas om?






På besök i ett konditori i Armbåga.
Det kommer in ett barn på cirka tio år och tränger sig före i en obefintlig kö, som skulle kunna ha stått 'full av stjärnor' och väntat på sin tur. Barnet kommer fram till kassan. Väntar några sekunder. Knackar sedan med ett mynt av en 'gul' femkronas storlek och en ung kvinna som just fyllt 27 år, tidigare bosatt i Malung, dyker upp som från ingenstans plötsligt. Precis innan hon hunnit säga något i stil med
'Ja, vad får det lov att vara?'
Så utbrister barnet som andäktigt...
'Jag tror på seger i matchen. Ni har väl segerbollar?'

(Här uppstår en sådan där laddad paus. Inte skulle väl du stormskälla på ett barn? Kanske har du aldrig haft kassatjänst. Istället skulle du kanske finna dig och utbrista ett 'Vi har haft, men de är tillfälligt slut'. Och det trots att du aldrig hört om saken, ens i din mest vilda fantasi.)

-
På plats för händelsen i Afrika. Någon har meddelat om en kommande 'vägg' med gräshoppor. Flera miljoner av dem. De äter upp allt i sin väg, varken eld eller små gröna godisbilar kan stoppa dem. Någon provar med 'ny' utrustning när det kommer till att sända ut en ljudfrekvens som kan få gräshoppor att bli inaktiva 'på stubben'.

-
Tv-utsändning direkt från månen, en ny teveserie kan spelas in på stunden där. Den skall handla om stenåldern och hur det skulle vara då, om det inte funnits syre att andas och om karaktärerna bestått av tecknade figurer i tre dimensioner. Alternativt gjorda i lera och filmade som rörde de sig i slow motion.



(Victorys best, är förstås en am. häst, ett sto som mest bara ägaren hört talas om, när det gäller 'insprunget kapital' och andra möjliga händelser därvid.)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 58 gånger
Publicerad 2023-03-01 13:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP