Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett år av krig i Ukraina


Gruskorn

Känner du
Någonting alls?
Jag har så
Länge
Försökt
Att lyssna på ditt
Blods ljumma
Vals
För visst
Finns det någonting
Som gör en
Varm
Trots alla
Dessa
Flyglarm?
Alla
Kommer väl ihåg
Stålverket som
Där igår
Stod
Men som idag
Är reducerat till
Gruskorn?
Lyssna på mig
Nu
Älskar du mig?
Det kan jag inte
Svara på
Vi får vänta tills imorgon
Om vi lever då
Det verkar så
Lätt
Att skriva om
Alla som har det
Svårt
Men vi vet inte vad de känner
Små små
Hjärtan
I stora
Fasansfulla
Krig
Lever vidare
Utan mina texter




Fri vers (Fri form) av Denfalskapoeten18 VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-03-03 21:51



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Tycker om dikten som visar på livets skörhet och krigets fasa som pågår , lever vidare utanför våra texter.
2023-03-22

  Marita Ohlquist VIP
Må fredens öppna händer vinna över krigets knutna nävar.
2023-03-06

  stormengudrun VIP
Ditt blods ljumma vals. Skört. Fragilt.
2023-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Denfalskapoeten18
Denfalskapoeten18 VIP