Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Syna en bluff

När ord ringer falska,
sanningen synes kompromissbar,
lögners avslöjande kan vara tufft,
dags att lära sig konsten att syna en bluff.

Be om kontrollerbar fakta,
se om ord saknar substans,
är orden tunna, då är det dags att fråga,
utmana och be om källa.

Utmana ett uttalande med ditt eget,
visa att du inte ruckas så lätt,
drar de sig tillbaka har du vunnit,
och bluffen är synad, saken klar.

Testa engagemanget, be dem visa vilja,
menar de verkligen vad de har sagt,
backar de eller drar sig ur,
deras ord inget annat än bluffens lek.

Använd humor, låt bluffen blåsa med vinden,
ett grubblande argument tynger,
respektfull och en smula empatisk,
bevara din integritet och dras inte med.

Så möter du någon som bluffar,
kom ihåg dessa steg, de räcker långt så,
för en sanning och förtroende i behåll,
och se till att ärlighet är i transparensen.




Skapa | Skriva av Linil VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-03-04 16:50



Bookmark and Share


  MaLo VIP
Snyggt.
2023-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP