Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Skepnader


Jämlikhetssträvan

Från maktens boningar

Görs det skillnad på

Människor och människor

Det görs jämförelser

Om vem som är modern

Och vem som är förlegad

Och vad som orsakat vad!

Konformismen hägrar

Den maktberusande

Till vad för anledning ägnar sig

En människa åt överdriven maktberusning?

Om än inte enbart för att

Stärka sin egen status och rykte

I samhällets och historiens arkiv?

Det är ett tidens tecken

Att sjukdoms bedöma

Det som ter sig som främmande

Och inte passar in i en normal

Vanlighets mall

En ung människa försöker göra sig fri

En gammal människa vänder sig

Bindande bakåt till det förflutna 

Med sådan liten skillnad

På människors status

Och Höga ambitioners insats

Från människor av utbildning och börd

Balanseras våra strävanden

I slutänden ändå

Och på gamla dagar kan vi inte då

Jämlikt se varandra i ögonen?

Om det så tagit ett helt liv

 

Taleptox Skrev

Den 20230305

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 47 gånger
Publicerad 2023-03-06 11:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP