Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Skepnader


En kvinnas ensamhet

Hennes man hade levt ett långt liv

Och gick bort innan han blivit pensionär

Endast och bara 64 år gammal

Slutade han andas en vacker dag 1969

Han somnade in på en soffa

Och var en av de gammelsvenskar

Som förr i tiden befolkade vårt land

Hon försökte väcka liv i honom

Och han levde någon dag till i koma

Men han dog senare på ett sjukhus

Hans liv gick inte att rädda

Han dog av en blodpropp i hjärnan

Hon var bara 58 år gammal det året

Och hon kom till klarhet över livets

Förgänglighet och svårigheter

Ganska omgående efter det i sitt liv

Med dödsångest de sista åren

Levde hon sedan till hon blev 93 år

Som ensamen änka i ett stort hus

Anhöriga försökte intala henne att

Det som hänt hörde till livet

Men hon hade ändå svårt att leva med det

Anhöriga besökte henne då och då

Och behandlade henne med vänlighet

För att hon skulle kunna få bo kvar

 

Taleptox Skrev

Den 20230306

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 43 gånger
Publicerad 2023-03-06 12:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP