Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har en demon som heter Jante

Jag har en demon som heter Jante. Den upplyser mig då och då om hur jävla dålig
och värdelös jag är. Jag vet ju att det inte
är sant men ändå känns det så.
Ända sedan jag var liten så har jag haft den
där rösten inombords. Men jag vet ju att det
inte är sant. Självförakt kan vara en sjukdom.
Självhat är ännu värre. Dom mobbade mig
när jag var ett barn och jag brukar ge han
som var jag all ömhet jag har. Demonen
Jante njuter i fulla drag av all min svaghet
och rädsla. Men jag vet ju att det inte är sant.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 55 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-03-11 13:37



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Rader som säger mycket om en specifik känsla. Känslan strider mot förnuftet, och det i sig skapar i värsta fall självförakt. Finns det någon bot - säkert, och lika säkert är att den ser olika ut från person till person. Man har ju olika förutsättningar. Tycker att du formulerar dig väl.

Hoppas att jag har hjälpt dig nu.
2023-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP