Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Skepnader


Strävande bortglömt

Vi försöker att lyckas att åstadkomma

Något som kan blidka

En reducerande människa

Men Stryk mina förehavanden

Glöm bort dina strävanden säger du

Vad är då detta jag åstadkommit

Värt i det stora hela?

Ett straff tror du att det är

Att göra mig bortglömd för alltid

För mig är det en ynnest och ära

Att slippa hänga med som

En historia berättad i hånfull ton

Du har inget annat till övers

I din ödmjukhet för andras talang

Utan reducerar oss till betydelselösa

Ur ett ihågkommet perspektiv

Sådan är din läggning och egenskap

Du förvärvat sedan många år

Att tänka mer på din egen förträfflighet

Och en vilja till att själv bli ihågkommen

För att ha gjort andra bortglömda

Så har det blivit med vår strävan efter

Ett evigt liv så som de skriftlärde en gång

Har lärt oss i den heliga skriften

Om du förkastar det gamla för nya perspektiv

Kan du kanske lyckas att glömma oss

 

Taleptox Skrev

Den 20230312

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 42 gånger
Publicerad 2023-03-12 07:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP