Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlorarnas förlorare

Jag följer med spänning och glädje det nya programmet FÖRLORARNAS FÖRLORARE på SVT på söndagkvällarna. Det är en grupp väldigt rutinerade hemlösa, knarkare, psyksjuka, alkoholister och kriminella som möts i olika tävlingar och där samtliga deltagare förlorar hela tiden. Två pundare drunknade under simtävlingarna och Majsan är tungt påtänd av heroin, vodka och stesolid. Storbråk uppstår och hela det lyxiga huset rivs och massakreras. Programledaren Ulmer Hoom flyr med sista flyget hem till det trygga och lyckliga Sverige. Väl hemma får de utslagna hjältarna komma till slottet och få medalj av självaste Kungen. Kungen som själv var utslagen en gång i sin glada ungdom på den tiden när alla utslagna människor var omhuldade och lyckliga i en paradisisk tillvaro som alla innerst inne ville uppnå. Att vara en total förlorare kan också innebära att vara djupt älskad och respekterad i samhällvetet.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 49 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-03-14 15:52



Bookmark and Share


  Foohexa
"samhelvetet"
det var fan riktigt bra
2023-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP