Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mamma kan vara olika för alla.


Mamma.

"Mamma" är en kvinna alla barn har. Läser du detta eller ens är medveten om din existens så har du en mamma.
Hon är känd som den som har tagit hand om dig och du har levt under hennes tak under hela ditt liv.
Tills den dagen du vågar pröva dina egna vingar. Och flyger iväg.
Vissa gör det frivilligt, andra blir knuffade och en del flyr.
Flyr innan man ens vetat hur man egentligen flyger.

Du försöker och flyr för att försvinna från det helvetet till "hem" som du tvingats bo i.
Ett hem? En trygghet? Eller har allt bara varit ett spel? en maktkamp?
En lögn? Är mitt liv en lögn?

Något nytt, Ett nytt kapitel? Är det kärlek?
Är det? Nytt? Färskt?
Kan du mamma hålla mig i handen? Vart är hon?
Du måste försöka och pröva dig själv!

Efter all svek, alla lögner, all falskhet... så vet du varken in eller ut. Du är rädd. Rädd för att få uppleva allt igen.

Din mamma... En mamma som borde sagt att hon älska dig.
Hon som borde lärt dig lita på andra, och få din tillit.
En tillit som hon borde värderat mer än någon annans...
Om hon har någon som ens litar på henne...mer...

Den tilliten är förbrukad. Utgången.
Den hade ett bäst-före-datum.
Och det har passerat.




Fri vers (Fri form) av hemligastranden
Läst 63 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-03-18 04:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

hemligastranden

Senast publicerade
Ensam.
Mamma.
* Se alla