Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Skepnader


Maktfritt

Finns det ett rum numera där det är maktfritt?

Och man kan ta sig en stund i en fri skritt

På platser där det frodas påhittad maktberusning

Relationer utsätts för förnedrande tjusning

En människa som vill bestämma med maktvillkor

Gör en mänsklig relations frihet svår

Vem kan leda utan att utöva makt?

Utan att anpassa sig till en pyramids pakt?

Under stundom vill du inte veta av andra

Som med maktberusning för påhittat klandra

Du ser bara det andra förebrående gör

När de utnyttjar och med makt andra kör

Var finns det rum där det är maktfritt idag?

Kanske i vårat inre är vi fria en känsla så vag?

 

Taleptox Skrev

Den 20230318

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 66 gånger
Publicerad 2023-03-18 08:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP