Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sture på cykeltur

Sture hade inte cyklat
på 15 år

Men idag kände han sig lite
vild och galen
antagligen av dom 9 koppar kaffe han
hade intagit
under sin morgontidningsstund

Han gick ut till förrådet
och backade ut sin gamla cresent,
vördnadsfullt

Han smorde den
med samma känsla
som han hade smekt sin kvinna,
hon som gick bort
för
15 år sedan


Han pumpade i lite luft

Med vinden i sitt gråa hår
och små droppar av regn
på sina åldrande händer
cyklade han för livet, nu var det dags
att sluta dö




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 229 gånger
Publicerad 2006-08-12 11:32



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Jag tycker det här är fantastiskt bra skrivet! Jag följer Stures cykelfärd med glädje och hoppas att han når fram dit han vill....
2006-08-12

  Daniel_78 VIP
mmm man glömmer aldrig hur man cyklar om man väl har lärt sig
säger vissa
men det kan vara både motigt, skrämmande o vingligt i början.
2006-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan