Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Himmel eller helvete

En dag jag kom till sankte Pär
han frågade vem jag är
vad skall man svara på de
jag vill alla väl och ve
räcker de?

Vad har du gjort min vän
för att komma till himmelen
Oj nu får jag problem igen.
med sanningen.

Mitt liv blev skralt
av all den skatt jag betalt
i alla mina dar
nästan inget blev kvar

Räcker det som biljett
var det rätt ?
borde det vara mera
eller kan det fungera?

Då kom jag på
innan jag var tvungen att gå
att jag varit skötsam och glad
reko med ryggrad

Om det inte räcker
så kanske helvetet inte avskräcker
Där är moralkakornas tid förbi
synderna en merit att stanna i
Och så slipper jag problemen
med sanningen




Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-03-25 08:57



Bookmark and Share


  Margit Grell
Läste texten högt.
Rytmisk och bra skrivet på temat!
2023-03-27

  MaLo VIP
I mina öron ljuder Körberg när jag läser nu
Släpps bonddrängen in så gör säkert också du

2023-03-27

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som manar till eftertanke, undrar vad han säger när jag står där och vill komma in.
2023-03-27

  Anya VIP
Håller med Lena under.....vad är egentligen moral? Tycker om din text som får mig att börja tänka på medkänsla mot sin medmänniska. Man får kämpa på och försöka leva så man kan se sig själv i ögonen, som Lena skriver.
2023-03-26

    Lena Staaf VIP
Kul skrivet med allvarlig underton. Vad är moral? Vad är en föraktad moralkaka? Hur ska vi leva för att kunna titta både Sankte Per och oss själva i ögonen? Några absoluta svar finns nog inte.
2023-03-25

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Jag läste den men i mitt huvud kom den som en raplåt.
så är det med rim nu för tiden, jag läser den om och om igen med röst det blir roligare om tilläga: aningen /ledtråd, indiceie antydan)
"Om det inte rärk
så kanske helvetet inte avskräcker
Där är moralkakornas tid förbi
synderna är en merit, aningen
Och så slipper jag problem
med sanningen"!
2023-03-25

  cilax VIP
bra
2023-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP