Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den Heliga Ande bankar på mentalsjukhusets port

När kärleken blommade ut fick människorna lä mot den svarta blåsten. Sveriges regering och riksdag sprang nakna genom Stockholm lyckligt jublande. Världen hade fötts på nytt och jag satt i soffan tillsammans med min katt Jussi och räknade in de själsliga orgasmerna.
Jesus går och delar ut hockeyutrustningar till fattigbarnen tillsammans med Leif GW. Det snöar i midsommar och jag har slutat att göra samma misstag om och om igen. Jag går naken genom vår prudentliga by och joddlar.
Den Heliga Ande bankar på mentalsjukhusets port. Sven Tumbas elegans och plättar med lingonsylt. Det stolta Sveriges storslagna drömmar om frid och glädje för alla och envar.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 55 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-03-25 14:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP