Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

efterliv

formlös
som ett
hologram
projicerat
ur den dödes
huvud
svävar jag runt
på en plats
innan det började,
som tjänare och kung;
på samma gång
under mina fotsteg
fixeras urberget
till huggna block
av gångstenar
som hämtade ur
arkivet
inuti i rymden
av faraon
genom mig,
till liv
utanför tid,
som konst,
ska
denna
stad
byggas
som summan
av avsikt
och längtan
framdrömd
av en skara
människor
ovetandes
sin delade dröm -
som kärlet
där faraons
själ vilar
ett nät mellan
dom, vävd
i sömn
spelade som
en harpa
av solljus
med sinnet
fast på
pyramidens
topp,
dröms världen
därunder




Fri vers (Fri form) av Knark VIP
Läst 66 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-03-26 03:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knark
Knark VIP