Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Bön för saktmodiga


Ett romantiskt sundhetstecken

En sund och förnuftig man

Med sina höga ideal

Spatserar på gatan fram

I en romantiskt färgad lodenrock

Han vaggar än hit och än dit

Och svänger lyriskt med armarna

Och Han gör likadant tillbaka

Som andra han hört talas om

Hur de gör eller har som rykte

”Man måste veta hur andra tänker.

Hur man tänker själv spelar ingen roll!?”

Resonerar han för sig själv

Att göra fel om och om igen

Är hans devis för att köra allt i botten

Bara andra gör rätt resonerar han

Mot honom för han tål inte

Att andra också gör fel

Han vägrar att vara annorlunda

Och anpassar sig till tidens tecken

Andra människor visar upp i media

Han kan inte säga nej till andra

Hur blir det om han träffar på

En människa som irrar omkring

Nere på jorden i botten av sin själ?

En irrationalitet som slår hål på

Hans myter om sin egen överhöghet

I litteraturen finner han sitt patos

Och en spegel för hur han uppfattar

Att människor och världen är

Han kan inte låta bli att många år

Senare göra likadant tillbaka

Fast det skett förändringar och

Andra människor har gått vidare

 

Taleptox Skrev

Den 20230326

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 70 gånger
Publicerad 2023-03-26 11:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP