Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Bön för saktmodiga


Herrens lov

* Kulturhistorisk betraktelse

 

Det är mycket som är svårt

Det är också mycket i vår

Kultur som kretsar

Kring Herren Jesus Kristus liv och ord

Och det han enligt berättelse

i den heliga skriften Bibeln

var med om i livet och på korset

Men det är så länge sedan

och det har hänt så mycket

Och vad angår det oss idag numera?

Vår tidräkning bygger på

Före och efter Jesus Kristus

Hur ska man kunna bevisa

Att det hände på riktigt?
Och hur ska man kunna bevisa

Att Herren Jesus Kristus

Har funnits på riktigt?

Genom avbilder i Kyrkor

och målningar

Gjorda i efterhand?

Eller genom historiska dokument

Sparade Från det förflutna ?

Eller genom blott tro

på att det kan vara sant?

Korsfäste de verkligen

Människor på riktigt förr?

Enligt historieskrivning förbjöds det

Som bestraffningsmetod

År 321 e.kr. av Konstantin den store

Få kommer någonsin

Att glömma bort Jesus Kristus

För evigt ihågkommen

Vittnesbörd av hans ord får man möta

Om inte förr så på domedagen!!

 

Taleptox Skrev

Den 20230328

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 43 gånger
Publicerad 2023-03-28 09:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP