Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Bön för saktmodiga


Kretsar kring

* Humanitär episk betraktelse

 

Allt kretsar inte kring mig

Ytterst lite kretsar kring mig

Jag är alldeles för betydelselös

För att så skulle vara fallet

"Det handlar om tillit och olika yrkesroller.

Jag vill vara med och påverka

och göra andra bättre eller sämre"

säger en man sedan snusförnuftigt

Det visste han om när han en gång i tiden

Fattade beslut om att döma mig

Det är mycket som är svårt

Jag hade en svår barndom

Det minns jag av de få minnesfragment

Jag har kvar idag som vuxen

Mycket har jag glömt bort också

De som var vuxna då på 1960 talet

Och fattade beslut om bland annat mig

Är de flesta av just dem döda

och bortgångna idag

och kan inte ställas till svars längre

På annat sätt än att skriva om dem i en dagbok

Sannolikt finns deras beslut dokumenterade

I olika register hos samhällsfunktioner

Det är mycket idag för mig och en del andra

som kretsar kring att släppa in och möta Jesus Kristus

Mycket handlar om honom åtminstone

För mig och en del andra och hans förlåtelse

Av synder och sin inställning till oss människor

För att vi åtminstone ska kunna leva

Och kunna ha mod att klara av att bli ställda till svars

Vilket blivit så mycket mer vanligt idag mot förr

Men det finns de som förnekar hans

Betydelse och hans förlåtelse devis

Har de det sannolikt svårare idag som vuxna

Än vad de hade som barn och ungdom??

Om de hade en bra barn och ungdom??

En del människor blir så hänsynslösa och dömande

När de blir vuxna och upptäcker sin roll

”Hur ska man annars inte kunna göra något

Åt allt som händer!? Fråga min man” säger en kvinna

”Jag har alltid sett på mig själv som en hjälte

Och handlingsmänniska” säger hennes man

Om det rör sig om en som ser på sig själv

Som hjälte och vill vara betydelsefull

För att kunna rädda något de tycker betyder något

Och en annan man säger om detta

”Vad än för åsikter du har

Så gör du likadant själv. Du kan inte

Tro att du kan ändra på andra” säger han sen

Jag överlämnar mig av hänsyn och humanitet

till nästan till Herrens nåd och förlåtelse

 

Taleptox Skrev

Den 20230329

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 44 gånger
Publicerad 2023-03-29 09:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP