Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Osmältbar vardagsmat

Likt ett oväntat konstverk

Ligger glassplitter och träflisor

Utkastade på gatan

Borta är porten till huset mitt emot

Kvar finns bara smuts och pyrande aska

Blodet torkar i rännsten efter ännu ett offer

I gängkrigets oupphörliga maktkamp 

Den skyldige till brottet var blott tolv år

 

Vi matas med skrämmande händelser

Dag efter dag skrivs rubriker

Om skjutna människor ibland bara barn

Och sprängda portar till flerfamiljshus

Vi förfäras över hur klimatet har blivit

Men tillsist blir det trots allt vardagsmat

Och vi ser inte de som drabbas i mängden av alla

 

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 57 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-04-03 06:48



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om kriminaliteten som sprider sig som en löpeld genom landet.
Ingen vet var det smäller härnäst.
2023-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP