Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Otryggheten binder samman

Från någon gata hörs röster och mummel 

Upprörda ord och krossat glas 

Är ljud som kommer fram

I skydd av mörkret och kvällningen 

 

För ett ynka ögonblick av livet 

Kan förändra någons hela framtid 

Baksidan av vardagen blir allt tydligare 

Vi väljer själva hur mycket vi vågar se 

 

Men hur det än förhåller sig 

Så är klimatet kallt och hårt

För den som tappat tron på framtiden 

För den som inte känner tillhörighet 

Och växt upp i otrygghetens skugga

 

Ty vi letar alla efter ett sammanhang 

Där vi känner att vi hör till 

Även om den tillhörigheten för vissa

Bara är en illusion full av fara 

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 57 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-04-05 06:47



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
En stark text som beskriver mörkret med alla dess fasor. Kanske den största är förnekelsemekanismer och normaliseringsprocesser! Bra flöde och bildspel!
2023-04-11

  Marita Ohlquist VIP
Alla behöver kärlek, värme och gemenskap, speciellt i tiden som är.
2023-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP