Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är ruter i Rut

För att Rut ägde en habil integritet och orubblig värdighet blev hon kallad för elak och stöddig av hela hemtjänstgruppen utom av Lena som var en vuxen, empatisk och klarsynt människa av bästa märke. Lena var inte en person som lät sig mobbas i hemtjänsgruppens kacklande hönsgård. Rut passade på att gå ut när den blåkört stressade hemtjänsten skulle i överljusfart köra över hennes lägenhet. Hon satte sig i en park och läste Gunnar Ekelöf och Karin Boye. Hemtjänsten brände ut sig en efter en och kommunens stolthet sjönk i ett träsk av skam. Sveriges alla kommuner och regioner knäade av skam men alla chefer låtsades som att allt var helt OK. Ve de gamlingar som inte kunde försvara sig mot den hysteriskt stressade hemtjänsten. Ve de gamlingar som endast hade korsordet och TV:n som verkliga vänner. Ve hela Sverige som sjunker i ett bottenlöst träsk av dålig TV och köpmissbruk.
Alla gamlingarna väntade och hoppades på att Lena skulle komma på besök. Man hungrade efter henne och hennes underbara kärlek.
Jag bor inte i Sverige tänkte Hjalmar som var ett rivjärn på Äldreboendet Svarta Avgrunden , jag bor inte här, jag bara råkade hamna här och har inte haft resurser till att utvandra till Kalifornien. Hemtjänsten var skraja för honom och ansträngde sig till sitt yttersta att inte väcka hans mullrande vrede. I hemtjänsten jobbar nästan bara folk som inte kunnat få något annat arbete, de som inte klarade av studierna. Någon utbildning behövs inte.
Någon utbildning krävs inte heller för att bli utbränd. 12 stycken har bränt ut sig det senaste året och blivit långtidssjukskrivna.
Superstress nöter ned själen och psyket i välfärdsamhället Sverige år 2023.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 47 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-03-31 14:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP