Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kände för att rimma en smula i sådan arla timma, men det är nog för tidigt ännu att söka sol i dimma. Bilden är tagen från Slussplan för något dussin år sedan, innan Södermalmstorg fick ett sånt rivigt utseende, med allt nytt byggande.


Med dig här plötsligt






Med dig här plötsligt över alla under
kan ett jag finna mod att agera,
märkligt så många dagar och stunder
som annars verka vilja fallera.

Kanske min hjälte är just du,
en sådan där i nöden envars räddare
som om 'bonde sökte fru'
eller blott sommarens skräddare.




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 57 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-04-01 05:43



Bookmark and Share


  Koloristen
Ordet "plötsligt" (som Staffan Nilsson ogillar f ö) anslår textens ton.
2023-04-01

  Koloristen
Fullträff!
2023-04-01
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP