Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ÅGUST I APRIL 1901

Abbe : Säg herr Strindberg,
vad kan det ligga för korn
av sanning bakom ryktena
om hans hälsotillstånd tro ?

Ågust : jahaja...sedärja !
så hafver sladdertasktungorna
vispad runt med punchen i
gomseglen tills saliven blivit
fradga som likna de rabies-
smittade byrackor,
och haft byastämma af dem
som önska mig voro död,
men se den bjudas icke nä,
för det enda som här bjuds på
äro sanningen !
och åter sanningen !
som de alltid äro så mörkrädda
för att så fort de hör en sanning
tillgripa vilken usel lögn som helst
enkom för att söka slippa rann-
sakelse och dom,
ånä ! mig undgå de icke i 1:a akten
och icke i den 2:a och tredje heller
utan komma att fortsätta tills de alla
voro afslöjade som de skumraskar-
patrask af skurkar och uslingar de är
hvilka som fariseer,menedare,gatu-
hjon och springpojkar
åt Oscar o Siri med ärkeknölarna
Ibsen och Heidenstam som härförare
degenererat kulturen.barnen,familjen,
det sociopolitiska myglet...
men att det snart gå mot skilsmässa
mellan stat och kyrka medelst monarkin
ersättas af folkets vilja,så kastas slutligen
månglarne ut ur templet.

-




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 219 gånger
Publicerad 2023-04-02 00:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP