Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
7 april 2023


Långfredagen

Oskyldigt dömd
bar han korset

av världens
lidande och ondska.

Korsfäst
utan att ha gjort
en ond handling.

Men gråt inte för honom,
säger han, tänk i stället på
er egen själ och era barns,

och ha förlåtelse
för de som är blinda
och inte vet vad de gör.

De vet inget bättre.

Livets tid på jorden
kom att rinna ut

och domen om döden
hälsade den frälste

som överlämnade
sin ande till Herren,

varefter tre timmars
mörker följde

och templen grät och sköljde
i dödens gryning fram en ny tid

och gav sitt eget murbruk
som offer i skälvningarna.

Folket stod där häpna
och undrade vad som hänt.

Guds son
lämnade jorden,

men inte orden
som han ständigt
förkunnade.

De hör vi än i dag,
denna långfredag,

särskilt i den tysta bön som ger
de goda orden sin mening
och hängivna söner sin eviga lön.




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 56 gånger
Publicerad 2023-04-07 10:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP