Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Skogens bär lever med oss

 

-

Bärplockarens hand kniper ömt

Om de få bär som busken bära

Skogens förråd vi nästan glömt

Kunskap om vad vi kan förtära

Gåvor som skogen håller gömt

Borta blir de om vi inte oss lära

Skogen dör om resurser vi tömt

En ed med naturen vi kan svära

Värdet av dig är mer än bedömt

Trädbarken och handen vi skära

Saven och blod förbundna drömt

Till tiden då vi åter ansvaret bära

Likt den hand som bar bäret ömt

Gåendes genom skogen den kära

-




Bunden vers av PFJS
Läst 42 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-04-07 20:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PFJS
PFJS