Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jordevandringen

Du föddes inte för att uppfylla jorden
den klarar sig bättre
utan ditt ältande och ditt ätande

Du föddes för att fylla tillvaron
med din nyfikenhet och dina frågor
ditt ifrågasättande och din förundran.

Du fick ögon
för att se det som försöker döljas
och för att blicka in i din egen själ.

Du fick händer
för att de ska greppa det bortflyende
och hitta andras händer.

Du fick kraft
för att välta stenar
och kämpa mot orättvisor.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2023-04-13 17:37



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
En dikt är stark och bildrik Fint skaldat!
2023-04-27

  Anya VIP
En mycket klok och fin uppmaning till alla vi människor. Läser och nickar.
2023-04-20

  Gunnar Hilén VIP
Skön ! Ger mig energi. Många har glömt bort kraften.
2023-04-16

  Bodingen VIP
Du fick två öron
men bara en mun
för man ska lyssna mer än tala
2023-04-15

  Öknens Ros VIP
Ja, det måste ha funnits en tanke, en mening till att vi finns. Men hur vi förvaltar våra liv är väldigt olika, ibland rår vi inte över det som händer.
2023-04-15

  BenGust VIP
Att kunna greppa "det bortflyende"
medför närhet till andra och inblick
i en själv.
2023-04-14

  Lehva VIP
Din text är vacker och klok. Livet är en gåta men går att både hantera och må bra i. Bland annat tack vare förmågan att leva som din text förmedlar. Bokmärker.
2023-04-14

  Kajan VIP
Fint om en livsåskådning som inte bara rymmer viljan att existera; sökandet gör oss mänskliga
2023-04-14

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att ha ett meningsfullt liv.
2023-04-14

  Kungskobran VIP
Man måste vara optimist
annars blir livet trist.
Tron kan försätta berg

2023-04-14

  Respons VIP
Jag tycker om tolkningen av meningen med jordevandringen och hur du uttrycker den och hoppas vi kan komma till den dagen då vi kan förlika oss med världen eller den med oss. En dikt som väcker tankar och känslor.
2023-04-14

  Eva Langrath VIP
Mycket fin och tänkvärd dikt.
2023-04-13

    Sefarge VIP
Så livsbejakande skrivet!
;)
2023-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP