Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Härifrån


Jag har fått ett ärr efter att jag
spillde kaffe på mig själv
Undrar om det nu
ska va där jämt

Jag sitter på balkongen
och försöker bli frälst av solen

Igår klippte jag av mitt hår i badrumsspegeln
med kökssaxen

Idag flyger det som är kvar av det
i vinden
och försöker att locka sig i topparna

Den enda tanken som får mig att någorlunda hålla ihop
är att jag en dag ska komma härifrån

Det finns så mycket sorg i denna stan
Alla är så besvikna på livet som blev

Klart att man är
Man hade ju så mycket drömmar

Jag håller så hårt i det lilla jag har kvar;
Det är bara drömmen om
ett slags lyckligt liv
jag ännu inte övergivit

allt det andra
om att bli nån
eller duga
det lämnar jag därhän.

Jag tänker att jag nog hade mått bättre av att gråta
än att grubbla
men jag kan inte nå till tårarna
ens när jag försöker

så därför ännu en meningslös text
Om mig själv
och min meningslösa ångest.

Ni ska veta att jag tröttnat på den med

Jag önskar att jag hade kunnat skriva om nåt annat.




Fri vers av fofipops
Läst 69 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-04-19 13:53



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Som Winnerbäck sa, vi ska åt samma håll

... härifrån.
2023-04-20
  > Nästa text
< Föregående

fofipops