Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingenmansland

Tom på mig,
och tom på dig
går jag hand i hand
på min egen
ingenmansstrand
där bergen växer höga,
och havet lyser rött
av tidiga strider,
från tidigare liv glider
minor i land,
de vill bäddas ner
i din lenaste
ingenmanssand,
smekas trötta och lugna,
tysta och stilla
av din varma
ingenmanshand.




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-04-19 16:06



Bookmark and Share


  MagisterZ
Instämmer med föregående kommentarer. En finurlig lek med ord och en dikt som berör!
2023-04-24

  Lyrik
Underbart skrivet, själv tolkar jag det som att man försöker ta sig fram i ett övergivet land präglat av krig och skadegörelse.
2023-04-24

    ej medlem längre
Så mjuka ord, det går att vila i dem, vaggas in i trygghet mitt i hotbilden. De livsfarliga minorna blir liksom rara. De söker bara närhet, man vill ta hand om dem och trösta dem. Men dikten har också dolda skär. En ingenmanshand naglar sig fast med sin dualitet, en fri hand som ingen äger, men också en hand som inte rör någon man. De stackars minorna söker en närhet som är utom räckhåll. Mycket vackert skrivet om smärtsamma minnen och längtan efter vila. Du skriver poesi som berör!
2023-04-20

  Respons VIP
En fantastiskt bra text. Jag gillar hur du får fram tomheten och ensamheten och hur du skapar den nya orden på ingenmans-. Jag gillar också hur du får fram ödmjukheten i att farliga minor från tidigare liv kan smekas till ofarlighet. Kärlekshandlingar som behövs!
2023-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP