Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag trodde i mitt stilla sinne att jag kunde få mig några dagars 'semester' från att börja berätta historier för mig själv och andra, göra iakttagelser av verkligheten utanför mig själv, göra anteckningar i marginalens egen sfär.


Jag avskyr verkligen...





Jag avskyr verkligen...
...orättvisor, men skall
någon alls vara

det, så bör
det för rättvisans
skull vara jag.

-
Språkavviklesen

Until dawn wilk brake.

Blandningar som lyfter
flying såser.

-
Det litet märkliga med unga vuxna, yngre än en själv.
Är att de gärna, envar för sig, får för sig ofta.
Att de i motsats till oss andra,
existerar i en annan ålder än någon
som befinns vara något äldre än dem själva.

-
Du har bara dina egna fötter.
Någon annan än du
bara har bara fötter.

-
Det är allt tur att det alltid
skall kunna finnas
något att reta sig på.

Bli som irriterad på och
som 'gnaga ens inre'.

Annars skulle en ju bara
reta sig på,
att det inte fanns, existerade.

-
Gamla skådespelare får ofta uppgiften
att spela rollen av en gammal människa.
De verkar kunna klara av en sådan uppgift.

-
En besatt individs hemligheter
brukar kunna tas med i graven.

Ändå syns människor besöka en grav
som för att få en sista vink eller vilja 'ge igen'.

-
Petra och faktiskt även Arne kan ställa sig frågan.
'Är det här verkligen jag?'.

Fundera en som stund och så sedan som tänka.
'Känner jag då verkligen int igen mig?'.

-
Om dualismen kräver en spegling, måste nog människan
spegla sig i 'Lustiga Huset' på något nöjesfält,
för att däri kunna så felaktigt tro sig förstå
vad andra kan tro sig se, då de betraktar potensiellt

(ordet stavas egentligen potentiellt,
men jag tycker det passar här
med just litet alternativ stavning)

löjliga sidor hos sig själva,
för som uppträder hos andra
utan några besök i
ett sådant möjligt löjeväckande hus.










o




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-04-23 00:45



Bookmark and Share


  Joakim Södersten
Ler. Vill bara kommentera att det är bra. Helt enkelt, så bra ;-)
2023-04-26

  OBlakho
”Flying såser ” :)
2023-04-23
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP