Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tunga suckars smutsgrå fall

Snön så här sent i april 

Känns solkig i kanten

 

Den ligger vit på gräsmattorna 

De som där under längtar

Efter att få börja växa och grönska 

 

På gatorna blir den till brungrå sörja

Som vi alla försöker undvika

För att inte blöta ner oss på väg hem

 

Det är som om vinterns sista rester 

Försöker hålla kvar sin vita oskuld 

Men utan att lyckas med det

 

För snön som faller nu

Är full av smuts och luktar blöt hund

 

Den faller ner tungt mot marken 

Likt de tunga suckar som undslipper oss

När ännu en dag med snö möter oss

Utanför fönstret i morgonljuset




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 59 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-04-26 05:52



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ord som får oss att se hur vi alla längtar efter sol och värme! Trots allt tålamod i världen brister man till sist. Snösuk var ett bra ord, i din tidigare dikt!
2023-05-02

  Susen VIP
Ja. Nu vill vi ha vår. Bra skrivet
2023-04-27

  Marita Ohlquist VIP
Text som förmedlar längtan efter våren.
2023-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP