Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagsljusets palliativa påträngsel


Någon minns,
på Västra Storgatan, utanför Kullbergs,
hur hon och jag sjöng kanon
i Nyköping 1975,
när hon jobbade i Ringvägskiosken

Stadens förborgade händelser
vilar i minnesbanker,
men slår upp som fontäner
ur ungars tjuvöppnade vattenposter
i Harlem,
där hopprepsvirtuoser briljerar,
så snart en impuls ger anledning

Den väldiga kören hörs
som ett sus
i stadsbilden

På Stora Torget idag:
Militärer i full stridsmundering,
ingående i den stora övningen Aurora

Verkligheten är rik på tavlor ur samtiden;
oljor och akryler
i verklighetstrogna sanningar,
nästan lika äkta som verk av Bengt Reinholtz,
Sven Ginstmark och Anne Friis

Dagsljusets grafik
är påträngande palliativ

Espressomaskinen inne på Kumlins
låter som en senior som harklar sig
för att skicka iväg en rejäl loska




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-04-29 19:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP