Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När nazisterna smyger sig in i statsapparaten


De förbereder en offensiv

De förbereder en offensiv
Utan vapen eller kulor
Tränger in i våra liv
Krossar gemenskapen till smulor

De frågar var vi kommer ifrån
Som om det spelar roll
Säkerheten är ett lån
Och är snart i deras kontroll

De sänker stjärnorna som evig snö
I landet där käftarna hålls stängda
Men vi får aldrig tystna, aldrig dö
Låta tiden bli en att förtränga

De stänger våra ögon
Till en melodi vi hört förut
Men med nya ord i nya öron
Kan allt återigen ta slut

De marscherar fram på gator
Skräms och hånar vilt
Vi ser bortflygande skator
Över blodet som vi spillt

De genomför en offensiv
Bygger läger bortom staden
Avslutar deras liv
De enda vittnena är barnen

De raderar alla spår
Kvar finns bara askan som sanddyner
Men jag lovar att jag ska minnas även nästa år
Alla dessa oförglömliga syner







Bunden vers av Denfalskapoeten18 VIP
Läst 59 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-04-30 10:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Denfalskapoeten18
Denfalskapoeten18 VIP