Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TORKTID

Där sitter du i ditt inmålade hörn
och väntar på att dina lögner ska torka.
Sen möter du oss igen på vingliga ben
och förväntar dig att vi åter ska orka.

Att vi på nytt ska öppna våra famnar för dig
- det är ju faktiskt du som har det svårt.
Du ser inte all oro och sorg du orsakar,
du är blind för det lidande du gjort till vårt.

Snart är penseln åter i din hand
och du börjar spilla dina löften.
Blir du konfronterad om deras sanningshalt
skjuter du lösa garantiskott från höften.

Men måla du, ytan blir ju så fin,
den korta tid innan den börjar krackelera.
Med yviga penseldrag fortsätter du svepa
och din mästarmun fortsätter fabulera.





Bunden vers (Rim) av MaLo VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-05-01 19:10



Bookmark and Share


  Cugel
Vissa får man serieförlåta. Igen och igen tills man inte orkar, sen kommer en paus, och så orkar man igen (eller icke).

Solbelyst
MaLo är en förbluffande skicklig rimpoet. Orden sitter som en smäck utan att hon gör avkall på innehåll och betydelse.

2023-05-10

    Solbelyst
Det är en konst att, på rim och med tema/metaforer, beskriva djupa tankar och starka känslor. Det ger läsaren en möjlighet att distansera sig från, orka ta till sig av, en dystopisk verklighet och kanske göra sin egen tolkning utifrån det liv man levt/lever.

Du har lyckats bra med den konsten!
2023-05-04

  Skatflickan VIP
Starkt och kännbar text.
För mej, i min läsning , går mina tankar till missbruk. Om att stå utanför med eviga lögner och brutna löften. Falskhet och förgörelse.

Du skriver väldigt bra
2023-05-02

  Kungskobran VIP
Att förstå en mytoman
är svårt som fan
det är faktiskt en omöjlighet
alla vet.
2023-05-01

  Koloristen
Känns som effing relevant, på något vis. Tack där, poetissa! *heart smiley*
2023-05-01
  > Nästa text
< Föregående

MaLo
MaLo VIP