Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ETT OHEDERLIGT STYCKE

Har Strindberg hört uttrycket
du skall hedra din fader och
din moder (Matteus 19:19) ?

Ågust : På det att de icke förmått
hedra sig själva ja,
och vad kvinnan anbelangar kan
hon aldrig tillerkännas någon heder
som den förbrukats för längesedan
med Eva som 1:a kvinnlige brotts-
ling där arvsynden ligga på spinnar-
sida.

Han talar som han skriver.

Ågust: och skrifva som han talat
för är inte den ombesjungna kärleken
rent av en villfarelse,en illusion och
ett bedrägligt hjärnspöke där kvinnan
leda mannen i fördärfvet i en kär lek
som till slut blir allvar i helfvetet.

Vad är då människan utan sina drömmar,
lustar och strävan efter lycksalighet ?

Ågust: Känslornas schavott i att förlora
förståndet lika med bli af med hufvudet
där endast de lycklige döde med sina
eviga leende kranium vilar i grafvarne.

Ett sådant mörker...

Ågust : Ja,men det är tur vi fått elektri-
citet för det ljus gud gav varade icke länge.

-




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 113 gånger
Publicerad 2023-05-06 16:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP