Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
05/05/2023 kl 00:30


Gud & Lucifers kortspel

Einstein påstod att Gud inte spelar tärning
Men jag tror inte på en Gud som inte satsar

Före begynnelsen
Satt Gud och hans storebror Lucifer och spelade kort

”Vems tur är det nu igen?”
”Vilket kom först, hönan eller ägget?”
”Inte vet jag, men sist vi glömde bort fick du börja, så nu är det min tur”
”Jaha så du tror på rättvisa? Säg mig då, varför spelar du ett spel baserat på chans?”
”Hur skulle man veta vad rättvisa var om det inte fanns nån motsats?”
”Precis. Så nu låter du den stora hönan gå först”
”Vad fan är en höna?”
”Jag har inte gett den en form än. Om du vinner kan du få hitta på vad det är.”
”Okej. Men prispengarna då?”
”Är det rättvist att vinna pengar på chans?”
”Tja… Njae.”
”Då spelar vi och så låter du mig vinna för rättvisans skull.”

Och så kom det att vara att knappt nåt är rättvist, för rättvisans skull.




Prosa av Robin Sarchiz
Läst 42 gånger
Publicerad 2023-05-05 01:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robin Sarchiz