Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Känga till religiös intolerans


Prästerskap och sånt

Ska det va tillåtet att helig skrift häckla,
att tarvligt nedsolka sin själ,
utropar upprört en snipig prästkräkla,
i sinnet hårt stympad till träl.

Den själv utan synd kan slå första stenen,
men ta det med farten så lugnt,
kasta helt nätt och sikta på benen,
så träffar det inte så tungt.




Bunden vers (Limerick) av Liemannen
Läst 136 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-05-06 22:03



Bookmark and Share


    Hanna.S
Förbjud mänskligt liv och natur åh djurs vägnar också, kanske blir vi lyckligare då.

Den utan synd och skuld, till synes tar sitt första andetag. Knappast i stånd att kasta någon sten...


2023-05-14

    Sefarge VIP
Skrivelse med fart o mening
som ger fundering. Den
som är utan synd(o skuld?)
samt så änglalik,behöver
o har väl inget behov
att kasta nånting
på nån annan
ö.h.taget?
;)


2023-05-10

  Charles Abrams
Tillåtet jag. Rekommenderat NEJ.
2023-05-10

    Hydran
Hydran är full av synd. Ingen stenkastning för Hydran.
2023-05-07

    Hanna.S
Den utan synd inte ännu tagit sitt första andetag.
2023-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Liemannen