Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Av ljuset

Ljuset förvånar mig
varje gång
och jag minns det ej till nästa
Jag överraskas av ljuset
varje gång

Som om ljuset bara finns en gång
som om resten är mörker
Men ljuset har kommit mången gång
och om ljuset funnits länge
märker jag inte ljuset

I mörkret är det mörkt
fastän det på sina ställen är ljust
men mörkret är tydligare, enklare
Är jag mitt i är jag ingen annanstans
och den gången blir för alltid

Så när ljuset kommer är det starkt
om ljuset är tillräckligt starkt
Jag fylls och omsluts
och stannar av förvånan
Av ljuset




Fri vers av Sofia Viktoria
Läst 59 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-05-08 17:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sofia Viktoria
Sofia Viktoria