Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Själv har jag varit en stundom godtycklig lärare. Mer beroende på dagsformen. Än på det jag 'var där för att lära ut'. Jag har alltså i ena stunden varit en god lärare och i nästa stund varit en mera godtycklig och oberäknelig typ någon fruktat.


Lusten att skrika (4)





Något litet om att känna lust eller rädsla.
Kan mycket väl beskrivas som skillnaden
mellan en god och en dålig lärare.
Som du vet finns det lärare och lärare.

En direkt elak lärare kan vara någon du fruktar
så mycket att du mer tänker på det möjliga
och godtyckliga straffet,
än på vad läraren kan tänkas (ha) vilja lära ut.

En god lärare är någon som eleven kan tänkas
minnas med ett leende.
En person som 'bara visste' hur att lära ut
och som på ett lättfattligt och gebripligt sätt.

Någon som förstått sin roll och harmoniskt
hur att få en elev i god balans,
fås intresserad av ämnet.
På ett för var elev känt som levande vis.

Ingen är människa 'som stöpt i en form',
på heltid på det hela taget.
Precis som få människor är brottsliga
på heltid, 25 timmar om dygnet.


(Texten har legat och vilat sig i utkast sedan 2023 05 10)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 32 gånger
Publicerad 2024-02-09 13:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP