Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pianospel

skarpa blå ögon
hennes silhuett
avtecknad bakom gardinen.
han, smygtittande åtrå

hennes mjuka pianospel
svävade genom varma sommarkvällar.
på sin säng, stängda ögonen
lyssnande på hennes varma skalor,

när hon är färdigövad,
öppnas fönstret på vid gavel,
ropar mjukt hans namn,
en efterlängtad uppfordran

han dröjde att svara,
längtade få höra henne
ropa hans namn,
högre och högre.

nätterna var universums födelse,
varje gång,
deras kroppar exploderade,
mot varandra,
livet var för evigt

tiden gick,
om och om igen,
årstiderna avlöste varandra,
ett kretslopp i rörelse

kropparnas universum
blev galaxer,
i ständig rörelse,
alltid på väg någonstans

skarpa blå ögon,
disiga av ålder,
hennes silhuett
avtecknad bakom gardinen

pianospelet dröjande,
som letande efter rätta tonen,
glömskan irrar runt,
letar efter nästa ton

tystnaden breder ut sig,
väntar på hennes nästa steg,
fönstret förblir stängt,
han är för evigt glömd

färden går sakta mot hemmet,
de delade under alla åren,
där minnen nu förtärts,
av hjärnans obönhörliga förfall




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 56 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-05-13 13:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP